Dorperdijk 21 , Holten

Op een fantastische plek in het buitengebied van Holten staat deze fraai verbouwde woonboerderij met bijgebouwen, omliggende tuin, paddock en weiland. Een locatie waar u het ultieme gevoel van het buitenleven zult ervaren. Alles klopt hier, van de sfeer en de luxe van de woning tot de natuurlijke omgeving van het erf en het fraaie weidse uitzicht.
Hier kun je wonen, werken en hobbymatig dieren houden!

De woonboerderij, genaamd 't Bussink' is oorspronkelijk in 1928 gebouwd in de stijl zoals we die vroeger veel zagen in de omgeving van Holten. Bij de latere verbouwingen is het uiterlijk van de boerderij mooi bewaard gebleven met een streekeigen karakteristieke gevelindeling en de dakbedekking met deels pannen en deels riet. Het is dan ook niet voor niets dat de boerderij de aanduiding 'karakteristieke woning' heeft.

De boerderij is in latere jaren geheel verbouwd tot woonboerderij. De laatste grote renovatie/verbouw heeft plaatsgevonden in 2023. Bij de verbouwingen is veel aandacht besteed aan het behoud van de authentieke sfeer in combinatie met hedendaags wooncomfort.

Op het erf staan diverse bijgebouwen, zoals een garage/berging met ruimte voor 3 auto's, een paardenstal en een voormalig kookhuis, dat in gebruik is als atelier, maar ook prima kan worden gebruikt als kantoor of gastenverblijf.


De indeling van de woonboerderij is als volgt:

Begane grond: entree/hal met meterkast, garderobe, toilet en trapopgang naar de eerste verdieping - woonkeuken voorzien van alle denkbare apparatuur met kookeiland en houtkachel - bijkeuken/berging - woonkamer - kantoor - afsluitbaar slaapgedeelte met hal - toilet - badkamer - slaapkamer - infra rood cabine-sunshower - inloopkast

verdieping: ruime overloop - 3 ruime slaapkamers met bergruimte - badkamer met stoomdouche - toilet


Bij de woning staan de volgende bijgebouwen:

- terrasoverkapping van ca. 20 m2 met koud- en warmwateraansluiting, minibar en aansluitend een groot terras, omgeven door een fraaie pergola.

- 'kookhuis', in gebruik als atelier, gebouwd van steen en met pannen gedekt. Dit zelfstandige gebouw met een oppervlakte van ca. 36 m2 is ook prima als gastenverblijf of kantoor te gebruiken. Het pand heeft een eigen cv-installatie en is voorzien van: entree - atelier met kitchenette - badkamer

- garage/berging met ruimte voor 3 auto's en nog een gedeelte opslag/hobbyruimte. De totale gebruiksoppervlakte is ca. 94 m2. Dit pand is voorzien van potdekselwerk en gedekt met dakpanplaten.

- stalruimte met 3 stallen en een schuilstal, voorzien van potdekselwerk en gedekt met golfplaten. De stal is geschikt voor kleinere paarden of ander kleinvee. De gebruiksoppervlakte is ca. 51 m2.


Erf:
Het erf is fraai ingedeeld met een gedeelte tuin, erf, dierenweides, paddock en een fraaie natuurvijver. Het erf biedt privacy waar nodig alsook mooie zichtlijnen. Vanuit de achtertuin is er fraai zicht over de uitgestrekte landerijen, waardoor het 's avonds genieten is van de fraaie zonsondergangen over het Holterbroek.
De tuin is geheel diervriendelijk omheind. Het betreft een boerderijtuin, rijk aan hortensia's ,rhododendrons, prachtige oude bomen, zoals linde, wilde en tamme kastanje en fruitbomen, zoals pruimen, appels, perziken, kersen. Het geheel is omzoomd door hoge meidoorn- en beukenhagen, die zorgen voor veel privacy. Behalve flora zie je hier ook veel fauna, waaronder reeën in de wei, een ijsvogel bij de natuurvijver, hazen in het struweel, eekhoorntjes rondom het huis en een keur aan weidevogels. Verder zijn de dierenweides voorzien van een professionele paarden schrik omheining, automatische drinkbakken en irrigatiepunten. De woning en het erf zijn voorzien van een uitgebreid camerasysteem en een automstische toegangspoort naar de oprit.

Ligging:
De boerderij is gelegen in het buitengebied van Holten, buurtschap Holterbroek, tussen de plaatsen Holten en Bathmen (gemeente Deventer). Het centrum van Holten is goed bereikbaar en gelegen op ca. 3 km afstand. Ook de ontsluiting richting snelweg A1 is uitstekend.

De plaats Holten heeft een gezellig centrum met een ruim winkelbestand, een scala aan horecazaken, diverse scholen (zowel basis als voortgezet), sportaccommodaties en een NS-station. Verder staat Holten bekend om het fraaie buitengebied met de Sallandse Heuvelrug als achtertuin.

Bestemming:
De woonboerderij heeft de bestemming 'wonen' met als aanvulling 'karakteristieke woning'. Een gedeelte van het weiland heeft de bestemming 'agrarisch landschap - gemengde functies'.

Bijzonderheden:

- in 2020 is het rieten dak van de woning aan de west-, noord- en zuidkant geheel vervangen
- in 2024 zijn de buitenkozijnen, ramen en deuren geschilderd
- airco aanwezig
- woonkamer met fraai zicht op de tuin en het omringende landschap
- kantoor op de begane grond is prima geschikt als extra slaapkamer
- veel bergruimte op de verdieping
- de gehele benedenverdieping is in 2024 voorzien van HR++ glas
- garage is voorzien van 2 automatische garagedeuren en grondwaterpomp
- stal is geschikt als inloopstal, ingedeeld in drie royale stallen d.m.v. professionele stalwanden en is voorzien van automatische drinkbakken

lees meer +
Kenmerken
Algemeen
  • Status:
    BESCHIKBAAR
  • Oppervlakte en inhoud
  • Woonoppervlakte:
    228
  • Perceeloppervlakte:
    6105
  • Inhoud:
    1029
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1928
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Garage
  • Garage:
    1
  • Schuur:
    1
  • Energie
  • CV ketel:
    ATAG Combiketel 1 36 EC
  • CV bouwjaar:
    2021
  • CV eigendom:
    eigendom
  • CV combi:
    1
  • Energie label:
    E
  • Terug naar aanbod
    Delen
    Bekijk alle foto's (102)
    Bezichtiging plannen of meer informatie?

    Contact
    Bekijk op kaart
    Nog niet gevonden wat u zocht? Laat uw woonwensen bij ons achter inschrijven als zoeker
    Brochure downloaden
    Dorperdijk 21 - HOLTEN